Beställ hämtning av farligt avfall

Här kan du som är avtalskund till ReAgro beställa hämtning av farligt avfall.

Är du osäker kan du läsa mer om vad som räknas som farligt avfall här »

Så här går det till:

 1. Du gör beställningen i formuläret nedan.
  (I formuläret ber vi dig ange vikt på ditt avfall och vi förstår att det kan vara svårt att gissa sig till hur mycket avfall man har, men du behöver inte alls vara exakt eftersom ditt avfall ändå vägs vid ankomst till återvinningsaktören. Men vi behöver veta på ett ungefär hur mycket det är för att kunna skicka rätt typ av bil för hämtning. Så försök ändå att uppskatta vikten av ditt farliga avfall genom att ange antal kilo.)
 2. Vi bekräftar din anmälan, kontaktar dig för planering.
 3. Vi skickar en avisering till dig två veckor innan hämtning.
 4. Du plockar ihop ditt avfall och ställer allt på en plats där det är lätt för en lastbil att komma åt.
 5. Vi gör inrapporteringen till Naturvårdsverket och kommer och hämtar ditt avfall.
 6. Avfallet vägs och tas omhand.
 7. Du betalar hämtningsavgiften samt inrapporteringskostnaden enligt prislistan nedan.
 8. Du betalar behandlingsavgift enligt gällande taxa för respektive avfallstyp.

CFAR nummer – Arbetsställenummer

När du beställer hämtning av farligt avfall i formuläret nederst på denna sida behöver du veta ditt företags Cfar-nummer. Det här numret är ett arbetsställes åttasiffriga identitet som tilldelas av SCB:s företagsregister. Ett företag kan ha flera arbetsställen beroende om det verkar på fler adresser än en. Sök efter ditt företags CFAR-nummer » (Länken till SCB öppnas i ny sida)

Kostnad

Det kostar både att hämta, behandla och inrapportera ditt farliga avfall.
1. Hämtningsavgiften är fast och den ser du i prislistan nedan. I den ingår transport, fordon och personal.
2. Behandlingsavgift Efter att ditt farliga avfall hämtats behöver det tas omhand och behandlas. Denna så kallade behandlingsavgift är beroende på vilken typ av avfall du lämnat.
3. Inrapportering – Även den enligt lag obligatoriska inrapporteringen till Naturvårdsverket kostar några hundra kronor för varje hämtning. Se nederst i prislistan nedan.

Hämtningsavgift – Prislista

Priserna för hämtningen ser lite olika ut var i landet du befinner dig och det har att göra med avståndet till olika avfallsanläggningar som kan ta emot ditt farliga avfall. Så här ser den aktuella prislistan ut just nu. Den kommer att ändras med tiden så titta in här för aktuellt prisläge.

Hämtning från ort Hämtningsavgift för
ReAgros avtalskunder
Uppsala, Knivsta, Norrtälje, Åkersberga, Sigtuna, Stockholm 1 500 kr
Köping, Hallstahammar, Malmköping, Kolsva, Eskilstuna 1 700 kr
Tierp, Öregrund, Östhammar 1 800 kr
Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Ljusdal 1 500 kr
Inrapportering till Naturvårdsverket 300 kr

Emballage inklusive innersäck för farligt avfall

Behållare för farligt avfall

Du som driver företag, verksamhet eller äger flerbostadshus ska lagra och hantera avfall på ett säkert sätt. Det finns regler för hur olika slags avfall ska förvaras och hanteras, vilket utrymme och vilken utrustning som krävs. Det ställs krav på behållarna för att lagra det farliga avfallet. Vill du beställa dessa emballage hos oss ser du prislistan för dessa nedan. (Alla priser angivna exkl. moms.) 

Prislista behållare/engångsemballage inklusive innersäck

 • Behållare för farligt avfall som rymmer 38 liter: Pris 100 kr/st.
 • Behållare för farligt avfall som rymmer 60 liter: Pris 140 kr/st.
 • Behållare för farligt avfall som rymmer 98 liter: Pris 230 kr/st

Beställningen görs i formuläret nedan.

Fyll i formuläret nedan för beställning av emballage och/eller hämtning av farligt avfall, och skicka in det till oss på ReAgro

  Dina kontaktuppgifter

  Vi behöver få dina kontaktuppgifter så att vi kan nå varandra. Vi behöver även veta adressen så att vi kan skicka behållare om du beställt det samt för att planera körningsrutterna för hämtningarna av farligt avfall. Kanske kan vi samköra din tur med någon annans i samma område.


  Farligt avfall

  Farligt avfall du vill bli av med anges i vikten kilo så försök att gissa vad det du vill bli av med kan väga i kilo. Den verkliga vikten kommer sedan att visas vid inlämnandet. Men vi behöver veta ungefär hur mycket det väger så vi kan göra en bedömning hur stor bilen som hämtar avfallet behöver vara samt om vi har plats att samköra din rutt med någon annan kunds rutt.
  Beställning av engångsemballage inklusive skyddande innersäck

  Behöver du beställa godkända behållare för lagring av ditt farliga avfall så kan du fylla i antal för respektive storlek i rutorna nedan. För bild och aktuella priser se texten ovanför formuläret.  Meddelande

  Skriv gärna ett meddelande till oss om du vill. Beskriv vad du vill ha hämtat eller hur det ser ut, eller något annat du undrar över eller tycker vi behöver veta.

  Kryssrutan nedan betyder helt enkelt att du vill att vi på ReAgro ordnar med den obligatoriska inrapporteringen till Naturvårdsverket så att alla dokument kommer iordning enligt gällande regler.
  Ja. ReAgro utses härmed till ombud att sköta rapporteringen till Naturvårdsverket för denna hämtning.

  Är något oklart eller om du undrar något kontakta oss gärna på tel: 018-29 24 66 eller info@reagro.se.